GEEF ONZE KATTEN EEN MOOIE VALENTIJN

Op dit moment zijn we als organisatie bezig met het oprichten van stichting. Dit kost nog even tijd, maar we wilden niet wachten, de katten hebben nu onze hulp nodig. Wie zijn wij, de leden van Agapi Flying Cats (AFC)? We stellen ons graag aan u voor.


Waarom Griekenland? Beiden zijn we regelmatig in Griekenland geweest en werden we geconfronteerd met de zieke, mishandelde en hongerige straatkatten. Deze situatie greep ons allebei erg aan en met deze non-profit organisatie willen we samen met de fosters een bijdrage leveren aan de oplossing van deze problemen. Natuurlijk zijn er in Nederland ook katten die een huisje nodig hebben, maar hier is een goed netwerk van dierenasiels. Hierdoor hebben de katten het in Griekenland veel moeilijker dan in Nederland.

Vanuit de Griekse overheid wordt er beperkt geïnvesteerd in dierenwelzijn en asiels ontbreken. De vele straatkatten zijn volledig overgeleverd aan zichzelf en vaak het slachtoffer van mishandelingen en vergiftigingen. Gelukkig zijn er steeds meer (vooral buitenlandse) organisaties die zich dit leed aantrekken en proberen te helpen, maar nog steeds niet genoeg. Door ons eerdere vrijwilligerswerk hebben we contact gekregen met een aantal fosters (Griekse particulieren die zich het leed aantrekken van de straatkatten en ze opvangen) en hebben we besloten om met hun samen te werken, om onze doelen te bereiken.

Natuurlijk kunnen we niet alle katten redden, de fosters nemen de zwakste katten op en kittens op die zonder moeder niet kunnen overleven. Ook zijn er zwerfkatten die vanuit hun kolonie zelf de warmte en geborgenheid in het huis van een foster opzoeken.