U bent verliefd geworden op één of meerdere van onze katten, hoe werkt de adoptieprocedure?

 1. Vult u als eerste het adoptieformulier in.
 2. Als wij het vragenformulier hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met u op. Tijdens dit gesprek kunnen wij u aanvullende informatie geven en kunt u vragen stellen.
 3. Als na het telefoongesprek blijkt, dat beide partijen een goed gevoel hebben, vragen wij of u een video van uw huis en buitenruimte wilt maken en naar ons toe wilt sturen (i.v.m. Corona doen we vooralsnog digitale huisbezoeken en geen fysieke huisbezoeken).
 4. U kunt een kat reserveren door € 25 per kat te betalen. Dit betekent dat wij alleen met u in gesprek zijn over de betreffende kat(ten). Bij een uiteindelijke adoptie worden deze kosten in mindering gebracht op de adoptiekosten. Indien u afziet van de adoptie kunnen deze kosten niet worden gerestitueerd.
 5. Wij bekijken de video en we kijken of uw huis een katveilige omgeving is en vooral naar de tuin en/of balkon. Deze moet catproof, volledig afgeschermd zijn.
 6. Bij een definitief ja, gaan we de administratieve kant in werking zetten, o.a. betaling en de overdrachtsovereenkomst. 
 7. Dan nemen we contact op met onze foster en wordt de kat(ten) reisklaar gemaakt. Dit betekent:
  1. De kat(ten) worden ingeënt tegen rabiës (verplicht), vaccinaties, testen op kattenziekten, krijgen hun chip en dierenpaspoort. Bij Agapi Flying Cats mogen de katten pas vliegen als aan alle voorwaarden zijn voldaan. Dit zijn alle inentingen, chippen, paspoort, ontwormd, ontvlooid, getest op kattenaids en kattenleukemie.
  2. Daarnaast gaan wij op zoek naar een vluchtbegeleider die de kat(ten) kan begeleiden tijdens de vlucht naar Nederland. Wij kunnen dus niet van te voren een datum doorgeven, dit is afhankelijk van een beschikbare vlucht en de vluchtbegeleider. Hou er rekening mee dat katten wettelijk pas mogen vliegen als ze 3 maanden en 3 weken oud zijn.
  3. Voordat u uw kat ophaalt op het vliegveld wordt een overeenkomst opgesteld en moet het volledige adoptiebedrag worden overgemaakt.
  4. Indien u geen mogelijkheid heeft van eigen vervoer, dan kan tegen een vergoeding van € 0,19 per kilometer, de kat(ten) naar u gebracht worden.
 8. Nadat de kat bij u thuis is, laten we u niet alleen, nazorg hoort erbij. Dit betekent dat u bij vragen contact op kan nemen met AFC. Ook wordt er door AFC regelmatig contact met u opgenomen om te kijken hoe het gaat met uw kat. Ons doel is dat het u en uw kat goed gaat. Ook kunt u lid worden van onze speciale facebookgroep Enkeltje Geluk van adoptanten. Hier kunnen foto's, verhalen en vragen worden uitgewisseld.

 

Ondanks alle goede bedoelingen zijn wij ons echter bewust dat het soms gewoon niet lukt. Omdat het een match is die niet werkt, omdat het gewoon niet klikt! Uit ervaring weten wij dat het zelden een kwestie is van mismatch of niet klikken. Als er echt sprake is van mismatch of helemaal niet klikken met het gezin of dieren gaan we een tussenhuisje vinden. U dient wel rekening te houden dat het soms even duurt voordat een geschikte plaats vrij komt. We gaan ervan uit dat u als adoptant de kat bij u in huis zult houden tot het moment dat er een opvangadres is. U kunt geen aanspraak maken op teruggave van het adoptiegeld.

 

Er zijn ook overige kosten die gedekt moeten worden door aparte donaties aan Agapi Flying Cats. Het gaat dan om kosten van het fosteren van de katten in Griekenland en Nederland (voer, extra kosten dierenarts).  


AFC gaat er van uit dat u zelf de kat of katten kunt ophalen bij de foster in Nederland of op het vliegveld. Indien u hiertoe niet in staat bent dan kunnen onze vrijwilligers tegen een vergoeding van € 0,21 per kilometer de kat of katten bij u thuis brengen.

 

De volgende kosten zitten in het adoptiebedrag. Dit is een indicatie, is ook afhankelijk van de locatie en dierenarts in Griekenland.

Onderdeel Prijs
Inentingen + consult € 30 tot € 50
Inenting Rabiës € 15 tot € 30
Dierenpaspoort + chip € 45 tot € 60
Bloedtesten voor Felv en FIV (kattenaids en kattenleukemie) € 40 tot € 50
Castratie of sterilisatie (verschilt voor kater of poes) € 35 tot € 80
Ontworming en ontvlooien € 10 tot € 15
Vlucht (verschilt per luchtvaartmaatschappij, kitten/volwassen, cabin/cargo) € 55 tot € 105