Onze fosters kijken naar een aantal criteria (o.a. sociaal gedrag) om te kijken of de opgevangen katten geschikt zijn om ter adoptie aan te bieden. We proberen u zoveel mogelijk te informeren over het karakter en de achtergrond van de katten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het is bijzonder dat veel katten, ondanks de slechte ervaringen die ze op straat hebben opgedaan, nog steeds genoeg vertrouwen in mensen hebben. 

 

De gezondheid van de kat staat bij ons bovenaan. Bij de foster worden ze volgens schema ontwormd en ontvlooid.
Alle katten worden ingeënt voor nies-, kattenziekte en rabiës. Ook worden de katten getest op kattenaids (FIV) en kattenleukemie (FeLV). Deze testen hebben een betrouwbaarheid van 98%. Bij kittens jonger dan 6 maanden is de betrouwbaarheid nog iets minder, ivm de incubatietijd. Deze ziekten zijn niet besmettelijk voor mensen, maar wel voor andere katten. Helaas zijn deze ziekten niet te genezen bij de katten. 
Als katten hier positief op getest worden, laten wij deze
katten niet adopteren.

 

Natuurlijk kunnen we u niet beloven dat de kat nooit ziek wordt, het blijft een levend wezen. De vlucht naar Nederland, is voor iedere kat stressvol. Leg een kat maar eens uit, wat er gaat gebeuren. Dit kan betekenen dat de kat de eerste dagen of zelfs weken wat uit zijn doen is. Geef de kat de tijd om te wennen en alles te verwerken. Maar uiteindelijk krijg je een hoop liefde hiervoor terug.