Waarom is sterilisatie zo belangrijk?

Om het leven van straatkatten te verbeteren, is sterilisatie/castratie één van de belangrijkste dingen. Als er maar kittens bij blijven komen, is er steeds minder eten en ruimte en blijft het huidige probleem bestaan. Ook worden kattenziektes eerder verspreid. De meeste straatkatten leven in kolonies en worden gevoerd door onze fosters. Deze katten willen we samen met de fosters laten steriliseren, zodat de kolonies niet groter worden en de leefomstandigheden voor deze kolonies worden verbeterd. Naast het steriliseren en voeren, kan er dan ook worden gezorgd dat de katten zo gezond mogelijk blijven, door o.a. ontwormen en ontvlooien. Probleem van teveel katten is ook dat ze moeten gaan zoeken naar eten en dit dicht bij de mensen gaan doen. Niet iedereen is hiervan gediend en helaas worden katten dan soms mishandeld of zelfs gedood. Tijdens de sterilisatie van de straatkat wordt er een Knip in het oor gemaakt van de kat, zodat iedereen later herkent dat de kat gesteriliseerd of gecastreerd is. Als de kat weer is bijgekomen, gaat de kat weer terug naar de kolonie, waar de fosters hen blijven voeren. 

Binnenkort komen we met ons programma hoe we samen met de fosters in Athene willen aanpakken. Hiervoor hebben we u nodig, zonder donaties is dit niet mogelijk. U kan een koloniekat sponsoren met een sterilisatie/castratie. 

Het steriliseren van een poes kost 45,00

het castreren van een kater kost 35,00

 

U ontvangt een foto van de kat die dankzij u gesteriliseerd of gecastreerd is. Mocht u een kleinere bijdrage willen overmaken voor het sterilisatieprogramma, iedere euro is welkom. 

 

STERILISATIEACTIE ATHENE